Chidi Ebere

We are who we are

Chidi Ebere + Ham Ko Ham
za 9 nov 2024 19:30 - 20:40
za 9 nov 2024
19:30 - 20:40

Programma

Storytelling-voorstelling We Are Who We Are (première) 
Engels gesproken

Uitvoerenden

Ham Ko Ham:
Herceg Sándor Balázs  gitaar, zang
Levente Balázs
zang, lepels
Áron Rétháti
cajon, zang

Chidi Ebere verteller

Magische wisselwerking tussen woord en muziek in storytelling première

Lang geleden, maar tegelijkertijd in het hier en nu, leefde een man die ten onrechte dacht dat hij boven anderen stond. De Wijzen van het Grote Hiernamaals besloten hem een les te leren. Ze verdreven hem uit zijn dorp en stuurden hem op een zwerftocht over de aarde, om zijn nederigheid terug te vinden. In We Are Who We Are volgen we een deel van zijn reis, waar hij tijd doorbrengt met Hongaarse Roma. Via liederen en verhalen leert hij zijn plaats in de wereld opnieuw te zien en ontdekt hij dat in het grote geheel van het leven geen mens werkelijk boven of onder een ander staat. Storyteller Chidi Ebere, auteur van de bekroonde roman Now I Am Here, en de jonge Roma-band Ham Ko Ham brengen dit verhaal tot leven met een magische wisselwerking tussen woord en muziek.

Moed! Dat is waar het dit najaar om draait tijdens The Amsterdam Storytelling Festival van 6 tot en met 10 november in Podium Mozaïek in Amsterdam West. Tientallen artiesten van over de hele wereld komen samen en delen hun zielenroerselen door middel van verhalen vertellen, clownerie en muziek. 

De voorstelling We Are Who We Are vindt plaats in Podium Mozïek als onderdeel van het Amsterdam Storytelling Festival. We Are Who We Are is mede mogelijk gemaakt door Muziekgebouw Productiehuis, dat een nieuwe generatie musici en makers ruimte biedt om nieuwe artistieke projecten te ontwikkelen.