Noise Diva

Sote + Noise Diva

The Rest is Noise X Diaspora Radio
do 5 sep 2024 20:30 - 22:30
do 5 sep 2024
20:30 - 22:30
  • do 5 sep 2024
    20:30 - 22:30
    Excl. drankje
    Kleine Zaal

Programma

19.30 - 20.15 uur Talk: Niloufar Nematollahi(*) in gesprek met Noise Diva en Sote (Engels gesproken)
20.30 – 21.10 uur Noise Diva
21.30 – 22.30 uur Sote

Uitvoerenden

Noise Diva
Sote

Experimentele clubsounds

The Rest is Noise en Diaspora Radio presenteren twee artiesten die elektronische (dans)muziek als platform gebruiken voor experimentele performances. De van oorsprong Syrische dj en producer Noise Diva maakt naam in Amsterdam met haar uitdagende sets en producties die de dansvloer ontstijgen. Ata Ebtekar alias Sote experimenteert met clubsounds en elektronica vanuit Teheran. Deze avond speelt hij met materiaal van zijn nieuwste album Sound System Persepolis, volgens het persbericht ‘his most intense album yet, made to move the body and stimulate the brain.’ 

Als producer legt Noise Diva verrassende links tussen genres als Marokkaanse hiphop, Egyptische r&b, Franse drill, dancehall en UK garage. Ook Sote betreedt ongebaande paden door clubmuziek te laten clashen met dynamische noise en zelfs traditionele akoestische instrumenten. Beiden zijn uitgenodigd door Diaspora Radio dat programma’s maakt over de diaspora uit West-Azië en Noord-Afrika, met muziek als verbindende factor.

(*)Niloufar Nematollahi (1998, Esfahan, Iran) is schrijver, vertaler, kunstenaar en activist en woont momenteel in Amsterdam. Met een achtergrond in zowel beeldende kunst als Midden-Oosten studies en internationale betrekkingen, heeft ze onderzoek gedaan naar het literaire genre van Farsi oliefictie en de politiek van elektronische dansmuziek in Iran. Haar meest recente onderzoek gaat over feministische conceptualiseringen van de hedendaagse arbeidspolitiek in Iran.